onsdag 16 juli 2008

Hur spelar du?

I måndags förekom följande slam. Det är partävling. Frågan är hur du som Syd väljer att behandla trumfen med denna klassiska sättning. Du får klöver 6 ut, enligt 10-12.


Giv: Syd
Zon: Alla




A 9 7 5
A 5 3
K Q 10 8 6
K














K J 8 3
J 8 6
A 7
A Q 9 7

Ska man säkerhetsbehandla trumfen eller inte? Man vet inte hur rutern uppför sig, så jag rekommenderar inte liten till kungen, för att sedan spela liten mot bordet och täcka kort om Väst bekänner med hacka. Nackdelen med det spelsättet är om Öst har Q10xx. Då är du beroende av att rutern ger 5 stick.

Ett rättframt spader äss, följt av mask med knekten då? Ja, det var vad 6 av 9 spelförare försökte med och fick vidkännas bet med Q10xx hos Väst.

Varför inte försöka kombinera chanserna och ändå behålla kontrollen över spelet. Spader till knekt i andra stick. När damen tar stick, blir din uppgift att försöka räkna ut vem som kan tänkas ha fyra trumf. Du kan inte räkna ut det på grund av utspelet. Ingen spelar ut trumf vare sig från Q10xx eller singelton. Men om du nu provar ruter äss och ruter mot bordet, så kommer ruter knekt från Väst. Ärligt eller inte, så är det en indikation på att du ska spela utspelshanden med Q10xx i trumf.

Inga kommentarer: